Dr Schulte
Image default
Architecture

Cortenstaal dé trend voor tuin ontwerp

Heeft uw architect uw woning ontworpen en wilt u daar ook een mooi tuin ontwerp bij hebben? Denk dat ook eens aan het materiaal cortenstaal. We zien het namelijk steeds meer in tuinen en het staat mooi, zo mooi!

Elke periode zien we in zowel tuin als woontrends nieuwe stijlen opduiken. De ene keer is beton erg in, de andere keer wordt er in de bouw en in de tuin veel hout gebruikt. Momenteel zien we steeds meer cortenstaal in tuinen verwerkt. Cortenstaal is een onbewerkt staal. Er zit dus geen poedercoating op. Als we dit staal buiten zetten, treed er binnen een geringe tijd corossie op. Normaliter willen we eigenlijk geen roestvorming op onze spullen hebben. Maar een cortenstaal product koop je juist in de hoop dat deze snel gaat roesten. Het roestige monument is opzich zelf namelijk een soort kunstwerk.

Cortenstaal zien we in tuinen vaak als bloembak, maar ook als trap of als schutting. Met een cortenstaal brievenbus en cortenstaal huisnummers maak je het plaatje eigenlijk helemaal compleet. Kies voor een vrijstaande brievenbus, het liefst een zuil of kolombrievenbus die je een mooi plekje in de tuin kunt geven. Een pakketbrievenbus is eventueel ook een optie. Huisnummers van cortenstaal kun je op de cortenstalen brievenbus plakken, maar eventueel ook op je huis. Houdt altijd wel rekening mee met het feit dat cortenstaal roest kan afgeven. Plak dus geen cortenstaal huisnummers op een wit gestukt huis, want dan heb je later oranje strepen over je mooie witte huis lopen.

Ook je cortenstalen bloembakken en brievenbus kunnen roest afgeven. Wees hier altijd op bedacht. Kleed je tuin vervolgens aan met veel groene grasplanten. Het liefst grassoorten die het hele jaar groen blijven. In de bloembakken kun je lavendel planten zetten. Deze zorgen in de zomer dan voor een mooie paarse kleur. Er zijn verschillende bedrijven die cortenstaal voor de tuin aanbieden in Nederland en België. Ook kun je online eens wat winkels zoeken die bloembakken, brievenbussen, panelen en huisnummers van corten verkopen.