Dr Schulte
Image default
Society / Law

De skg 3 sterren cilinders

Wanneer je naar het nieuws luistert of je leest de krant, gaat er geen dag voorbij of er is wel ergens ingebroken. Dat wil je zelf nooit meemaken. Woninginbraak kan een hele grote impact hebben op het gevoel van je veiligheid. De gedachten dat er vreemden in je woning zijn geweest en aan je spullen hebben gezeten die waardevol voor je zijn. Ook kunnen er waardevolle spullen zijn meegenomen. Ondanks dat de politie er veel aan doet om de inbrekers op te pakken, zijn er nog veel die vrij rond blijven lopen. Zelf kun je met verschillende maatregelen ervoor zorgen dat het inbreken in je woning niet gemakkelijk is. Inbrekers komen vaak voor een snelle buit. Wanneer je ze het moeilijk maakt, zullen ze eerder opgeven.

Hoe wordt er ingebroken?
Er zijn veel methoden die inbrekers gebruiken om binnen te komen. Het intrappen van een deur of raam of de deurcilinder van een slot afbreken, worden het meest gebuikt. Het intrappen van een deur of raam kun je nooit helemaal voorkomen. Je kunt je deur en raam verstevigen, maar meer kun je daar niet aan doen. Het voorkomen van de cilinder afbreken kan opgelost worden. Gebruik daarvoor een goedgekeurd slot met het juiste bouwbeslag.

Keurmerk
Sloten die voorzien zijn van het SKG 3 sterren keurmerk zijn bestand tegen de inbraakmethode van het kerntrekken. Ook zijn de cilinders met het SKG 3 keurmerk bestand tegen kopsleutels en lockpicken. Het Politiekeurmerk Veilig wonen adviseert de juiste veiligheidskeurmerken deursloten toe te passen.

Kerntrekbeslag
Het is belangrijk dat inbrekers niet met een tang bij een deurcilinder kunnen komen. Kunnen ze namelijk de cilinder met een tang goed vastknijpen, dan kunnen ze proberen de cilinder af te breken. Door een veiligheidsbeslag te gebruiken, wordt het onmogelijk om de cilinder van het slot vast te grijpen. Het veiligheidsbeslag bestaat uit een buiten- en binnen schild. De cilinder wordt hierbij helemaal door het metaal omsloten. De cilinder mag aan de buitenzijde niet of een heel klein beetje buiten het schild uitsteken. Buiten- en binnen schild worden aan elkaar verbonden door middel van schroeven die alleen aan de binnenzijde zichtbaar zijn. Je kunt de schilden dus niet vanaf de buitenzijde losschroeven. Deze schilden kun je gemakkelijk zelf monteren.

Wanneer je de veiligheidsschilden aanschaft, moet je er rekening mee houden dat de afstand van de bevestigingsschroeven overeenkomen met de maten in het slot.

Kosten
Alle 3 sterren cilinders bieden een goede mate van bescherming tegen kerntrekken. Ook binnen deze categorie bestaan er behoorlijke verschillen in kwaliteit. Bij de eenvoudigere modellen bestaat de bescherming alleen uit een boorbeveiliging. Deze maakt het indraaien van een kerntrekschroef lastig. De betere soorten hebben naast de boorbeveiliging ook een betere beschermde kern. Ze zijn daarbij ook beveiligd tegen de breekbeveiliging.

Zou je in je huis alle deuren in een keer willen beveiligen, kun je eenvoudige 3 sterren modellen aanschaffen voor ongeveer € 40 per deurcilinder. Koop je direct een gelijksluitende set deurcilinders, is het belangrijk om te kijken naar de maten die je nodig hebt. Als je kijkt naar de M&C Cilinders zie je de maten beginnen bij 32/32 65mm tot en met een dikte van de deur van 102/102 204mm. De prijs is afhankelijk van de maten van de deurcilinders. Maar voor de beste cilinders met het SKG 3* keurmerk kijk je naar de M&C Matrix of de M&C Condor.

https://mr-beveiliging.nl/product-category/hang-en-sluitwerk/deurcilinders/