Dr Schulte
Image default
Offers

Hoe realiseren advocaten nieuwe opdrachten?

Hoe realiseren advocaten nieuwe opdrachten?

Er komen in Nederland steeds meer advocaten bij. Meer dan 17.000 inmiddels. Maar dat betekent niet meteen dat de prijzen zakken door eerlijke concurrentie. Het tegendeel lijkt zelfs waar. Sommige advocaten rekenen nog steeds een uurtarief tussen de 300 en 700 euro. Maar dat zal niet lang meer duren is de voorspelling. Dergelijke prijsstellingen zijn nu nog de realiteit en worden daarom gerekend bij corporate clienten.

Nu is er voor particulieren en kleinere bedrijven al een veranderende tendens te zien op gebied van juridisch advies, waarbij steeds vaker volgens vaste tarieven wordt gewerkt. 

Wat is de verwachting?

Omdat steeds meer bedrijven consultants inhuren die onderzoeken waar kosten kunnen worden bespaard is het goed denkbaar dat ook de corporate markt eindelijk normalere tarieven voor advies van advocaten gaat betalen. En daarom is er bij advocatenkantoren paniek in de tent. Als je vroeger partner bij een advocatenkantoor werd wist je zeker dat je gebakken zat. Dat is dus verleden tijd.

Hoe doen andere professionals dat?

Vakmensen kunnen al jaren terecht bij Werkspotachtige bedrijven en steeds meer start-ups noemen zich de nieuwe Airbnb of Uber van hun werkgebied. Binnen de juridische wereld is het inmiddels duidelijk dat adverteren via zoekmachines onbetaalbaar wordt. Tussen de 10 en 18 euro als bureau waar je merken kunt vastleggen is vaak onhaalbaar.

Tips

Het is daarom zaak om te onderzoeken welke partijen binnen jouw markt gespecialiseerd zijn in het genereren van leads. Maar let op, veel partijen vragen dure abonnementskosten per maand en leveren daarvoor niets. Het is dan ook veel interessanter om te kiezen voor een partij die bijvoorbeeld laat betalen via Cost per Click van maximaal 1 euro.

Op die manier weet je dat je pas betaalt als ze je leads en betaalde opdrachten opleveren.

Tot slot is het advies om niet in zee te gaan met partijen die een abonnement per maand rekenen, omdat je dan ook te maken krijgt met de opzegtermijn. Deze kunnen soms erg lang zijn of pas opzegbaar na het eerste jaar. 

 

https://www.legalspot.nl/