Dr Schulte
Image default
Pets

Krabpaal kopen? Waar moet je op letten?

Is jouw kat wat verveeld? Koop ‘m een krabpaal. Daar kan een kat zich wel mee vermaken! De ene gaat er in slapen, de ander klimt telkens in de top om goed overzicht te houden en weer een ander gebruikt het echt als speelpaal. Een paal waar je lekker als kitten in kunt ravotten. Lekker klimmen en klauteren en natuurlijk ook fijn dagelijk je nageltjes in het sisal touw kunnen vijlen.

Een krabpaal kopen lijkt een kleinigheidje. En dat klopt want kopen is natuurlijk zo gedaan! Maar heb je dan wel een goede krabpaal? Laten we eens wat nuttige zaken op een rijtje zetten waar je op moet letten bij de aankoop van een krabpaal:

1) Let goed op het formaat
Let goed op het formaat. Als je op internet via een webshop van een plaatje koopt, kun je de grote niet goed inschatten. Hierdoor koop je soms een te grote of te kleine krabpaal. Meet de ruimte op die je vrij hebt voor de paal en kijk vervolgens niet alleen naar het plaatje, maar ook naar de afmetingen die bij het product staan. Zo doe je geen miskoop qua formaat.

2) Wat wil jouw kat?
Hoe is jouw kat? Wat is zijn gedrag? Wat is zijn leeftijd? Is het nog een kitten? Grote kans dat het nog een speels dier is en graag een krabpaal wilt hebben waar hij of zij de energie in kwijt kan. Zo’n krabpaal mag best wel wat verdiepingen hebben. Een leuk touw waarin je kunt hangen of wat muisjes die aan koordjes hangen zijn welkom. Is jouw kat wat ouder en rustiger? Dan wil hij of zij misschien graag op een veilig plekje slapen. Kies dan voor een krabpaal met 1 of 2 slaapplekjes. Het liefst een slaapplekje met ombouw, dus een soort kattenhuisje en de andere slaapplek mag ook gerust een gestoffeerd plankje zijn. Zo kan jouw kat kiezen of het lekker beschut wil liggen of dat het juist op een plank wil liggen en zodoende de omgeving goed in de gaten kan houden.

3) De prijs
natuurlijk speelt de prijs ook een grote rol. Het liefst wil iedereen wel een grote krabpaal voor zijn katten kopen. Maar je budget moet dat wel toelaten. Als je dat niet kunt betalen, kun je altijd nog een kleinere krab paal aanschaffen. Want voor de kat geldt ook ‘beter iets, dan niet’. En hij of zij weet ook niet beter, dus zal blij zijn met elk kattenspeelgoedje, kattenmandje of krabpaaltje die het krijgt.

https://www.krabpaalwebshop.nl/