Dr Schulte
Image default
Society / Law

Tips die handig zijn bij letselschade

Wanneer u letselschade heeft opgelopen is dit ten eerste al erg vervelend. Daarnaast komt er veel op u af. Een paar handige tips bij letselschade komen voor u dan vast goed van pas. Onderstaande tips kunnen u helpen bij een vergoeding.

Pijn of klachten

Ervaart u pijn of andere klachten na het ongeval. Neem dan zo snel mogelijk contact op met een arts of ga langs bij de huisartsenpost op het ziekenhuis. Doe dit na een ongeval ook wanneer u minder klachten heeft, maar wel iets voelt. Het kan namelijk zijn dat de klachten erger worden na een aantal dagen. Wanneer u na een ongeluk aan de bel trekt bij een arts dan kan dit voor uw verzekeraar betekenen dat deze klachten voortkomen uit het ongeval.

Meld u daarom direct bij een arts, en blijf hier niet langer mee doorlopen. De klachten worden dan in ieder geval vastgelegd en zijn later belangrijk voor uw medisch dossier.

Schade melden bij de verzekering

Het is in Nederland verplicht om schade door te geven. Noteer bij een ongeval altijd kentekengegevens en de gegevens van de tegenpartij. Denk hierbij aan adresgegevens, naam en paspoort gegevens. Geef deze gegevens ook door aan uw verzekeraar, en de verzekering van de tegenpartij. Wanneer dit allemaal gedaan wordt kan de tegenpartij aansprakelijk gesteld worden.

Bewaar bonnetjes

Het is slim om vanaf het eerste moment de schade en bonnetjes bij te houden. Hou dit strikt bij en bindt dit netjes in of zorg dat het niet kwijtraakt. Deze kosten zijn gemaakt door het ongeluk en deze zouden anders niet gemaakt worden. Uiteindelijk moet u bewijs leveren voor de schade. Bewaar daarom alle gemaakte kosten goed, en lever dit over aan uw letselschade advocaat of het letselschadebureau.

Vraag om een voorschot

Wanneer de tegenpartij aansprakelijk is gesteld dan is het goed om te vragen om een voorschot. Dit voorschot kan gebruikt worden om de eerste financiële kosten te betalen. Niet alle verzekeraars geven u automatisch een voorschot, maar u kunt er altijd zelf naar vragen. Dit geldt ook voor eventueel smartengeld, samen met een letselschade advocaat kunt u de mogelijkheden doornemen. Ga samen met het letselschadebureau eerst na of de tegenpartij aansprakelijk is gesteld. Anders draait u zelf voor de kosten op.

Hulp nodig bij afspraken

Als u een ongeluk heeft gehad, is dit vaak de eerste keer. Daardoor weet u niet precies hoe dit in zijn werk gaat. Na een ongeluk komt een schaderegelaar van de verzekeraar bij u langs. Regel deze afspraak pas wanneer u wordt bijgestaan door een letselschade advocaat. De verzekeraar heeft namelijk maar 1 doel, dat is de schade zo laag mogelijk houden. De persoon die bij u langskomt vertegenwoordigt de tegenpartij en heeft natuurlijk zijn eigen belang. Roep daarom altijd de hulp in van een letselschadebureau. Dit kan u veel discussies en problemen schelen. Daarnaast is de letselschade advocaat voor u gratis wanneer de tegenpartij aansprakelijk is.

Deze tips kunnen u helpen na een ongeval. Denk eraan dat u dus zo snel mogelijk bij een arts langsgaat om uw klachten vast te laten leggen. En ga vervolgens bij een letselschadebureau langs om de mogelijkheden te bespreken. Deze letselschade advocaat weet waar hij over praat en weet precies hoe dit in zijn werk gaat.

https://www.juridischbureauletselschade.nl