Dr Schulte
Image default
Health

Waarom kan hoogsensitief een sterkte zijn?

De wereld kan een wrede plek zijn. De wereld is vaak ronduit brutaal voor mensen die hoogsensitief zijn. Als je hoogsensitief bent is er echter goed nieuws. Ten eerste ben je niet de enigste die dit is en ten tweede kan hoogsensitief je grootste kracht zijn. Hoogsensitief zijn is iets om trots op te zijn. Dit zijn de redenen waarom hoogsensitief je grootste kracht kan zijn.

Je bent empathisch voor een fout

Hoogsensitief zijn betekent dat je meer kans hebt om jezelf in andermans schoenen te verplaatsen. Je kunt hun gevoelens begrijpen en bent een goede luisteraar. Daarom zijn veel HSP’s goede counselors of therapeuten. Je kunt empathie voelen voor iedereen om je heen, maar je empathie kan soms ook overweldigend worden. Het wordt duidelijk hoe uitdagend het kan zijn om een ​​HSP te zijn. Misschien merk je dat je overdreven wordt beïnvloed door de emoties van anderen, vooral als ze negatief zijn.

Je weet op een gezonde manier met je gevoelens om te gaan

Je begrijpt dat de emoties die je hebt natuurlijk en normaal zijn en dat ze niet bepalen wie je bent als persoon. Je laat ze niet uit de hand lopen of je naar beneden duwen. Je bent in staat om je gevoelens op een gepaste manier te uiten en om ze te verwerken, zodat ze niet in rondzwerven totdat je op het punt staat om te ontploffen. Je kunt deze emoties ook kanaliseren in positieve actie. Dit zorgt voor diepere denkprocessen.

Je laat je niet voor de gek houden door onoprecht gedrag

Als je hooggevoelig bent, laat je je niet misleiden door het onoprechte gedrag van mensen. Je kunt door de valse, manipulatieve woorden heen kijken die anderen kunnen gebruiken om hun ware bedoelingen te verdoezelen. Mensen die niet hoogsensitief zijn, worden vaak tegengehouden door dit soort strategieën omdat ze niet weten wat er aan de hand is of wat ze kunnen verwachten. Als hoogsensitief persoon heb je echter een voorsprong op hen. Je weet wanneer iemand oprecht en eerlijk tegen je is en ook wanneer niet dit niet het geval is.

Je bent je eigen beste vriend

Hoogsensitief zijn is een geschenk. Je bent je eigen beste vriend en je weet wat je moet doen om voor jezelf te zorgen. Als iemand je vraagt ​​hoe ze kunnen helpen, zal het antwoord voor iedereen anders zijn. Het is waarschijnlijk dat niemand kan helpen, omdat alleen jij weet hoe je voor jezelf moet zorgen. Je hebt ook een diepe empathie voor anderen en begrijpt hun behoeften beter dan de meeste andere mensen. Hierdoor kun je een geweldige luisteraar zijn wanneer iemand ondersteuning of advies nodig heeft.