Dr Schulte
Image default
Society / Law

Welke oorzaken van letselschade zijn er?

U kunt op allerlei manieren letselschade oplopen. Het verhalen van deze letselschade kan lastig zijn en een langdurig traject worden. Het is belangrijk om een goede letselschadeadvocaat in handen te nemen. Deze kan u helpen in dit moeilijke traject.

De meeste letselschade komt voort uit verkeersongelukken. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen de deelnemers in het verkeer. Het kan zijn dat twee motorvoertuigen betrokken zijn geraakt bij een auto ongeluk. Maar het kan ook zijn dat een auto een fietser aanrijdt. De fietser is in het verkeer zeer kwetsbaar en vaak onbeschermd. De kwetsbare deelnemer heeft een andere status in het verkeer. Deze wordt extra beschermd door deze status.

Een werknemer kan arbeidsongeschikt raken door een auto ongeluk. Dit komt regelmatig voor, en kan ook erg vervelend (want erg kostbaar) zijn voor de werkgever. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er een ongeval op de werkvloer gebeurt. Ander letsel wat arbeid gerelateerd is, is bijvoorbeeld ziekte door werk of een burn-out.

U kunt ook letsel oplopen door een medische fout.

Dit letsel wordt toegebracht door een arts of specialist in het ziekenhuis. Het letsel komt voort uit verwijtbaar verkeerd handelen of nalaten van handelen. Zo kan het zijn dat er geen ingreep is geweest terwijl dit wel had moeten gebeuren. Of dat een ingreep verkeerd is uitgevoerd door arts of specialist.

Voor elk soort letsel is het belangrijk om een goede advocaat in te schakelen. Zo zijn letselschadeadvocaten gespecialiseerd in allerlei soorten letselschade. Van schade door een auto ongeluk tot medische fouten.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/aangereden-auto/